Bezoek burgemeester Offinga

Vrijdag 30 maart bracht burgervader Offinga een oriënterend bezoek aan MFC Het Kronkelhonk.

Hij had van tevoren laten weten dat hij graag iets wilde horen over hoe het ging met Jong Nederland en wat er voor nodig is om zo’n grote organisatie als Het Kronkelhonk goed te laten functioneren met alleen vrijwilligers tot beschikking.

De burgemeester maakt een “voettocht” door zijn hele gemeente en deze keer was Slagharen aan de beurt. De hoge bezoeker kwam om 15.00 uur, dus onder werktijd van de meeste vrijwilligers met een baan. Maar een aantal mensen hadden toch kans gezien aanwezig te zijn. Johnnie Koel en Eddy Scholten vertegenwoordigden de “beheerdersvrijwilligers”, Ivonne van Hedel de vrijwilligers van de dagopvang van De Voart en last but not least Tanja Jansen en Harma de Heus van het bestuur en de leiding van Jong Nederland.

Er werd ook een videoverslag gemaakt van dit bezoek en beelden daarvan hopen wij aangeleverd te krijgen zodat we ze op Facebook en onze website kunnen laten zien.

Voorzitter Theo van Hedel heette de heer Offinga welkom en leidde hem door ons mooie complex. Hij toonde zich zeer belangstellend en gaf aan onder de indruk te zijn van wat een 100 % vrijwilligersorganisatie voor mekaar kan krijgen.

Speciale aandacht was er voor onze mooie theaterzaal, de nog maar pas ingerichte gezellige “huiskamer” van de dagopvang en de presentatie in de handvaardigheidsruimte van Jong Nederland.

Aansluitend werd er koffie gedronken aan de stamtafel in het bargedeelte.

Harma, die een supertalent is op het gebied van mooie en overheerlijke taarten bakken, had een waar kunstwerk gemaakt waarvan zelfs André van Duin onder de indruk zou zijn. Er stond o.a. het logo op van Het Kronkelhonk en een spreuk over vrijwilligers dat die een gouden hart hebben.

Helaas was de tijd die de burgemeester kon blijven beperkt tot een dik half uur. Toen hij weg was hebben onze mensen nog gezellig een poosje nagenoten . Met een glunderende voorzitter die hartstikke trots is op “zijn vrijwilligers”.

Theo van Hedel