Jong Nederland Slagharen bestaat 60 jaar!

Jong Nederland is een landelijke jeugd- en jongerenorganisatie, die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben. Jong Nederland wil iedereen van 4 tot 18 jaar in hun vrije tijd de mogelijkheid bieden om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing. Jong Nederland biedt jeugd en jongeren, door middel van spel, een zinnige en leuke vrijetijdsbesteding. Jong Nederland is opgericht in 1944.

November 1963, 60 jaar geleden hebben Pastoor Oude Vrieling en Gerard Temmink Jong Nederland in Slagharen opgestart. Voor verschillende leeftijdsgroepen werd door een groep vrijwilligers van alles georganiseerd. Kampweekenden, sport toernooien, kaderschouwen etc.

Wie is er niet bij Jong Nederland geweest? Jong Nederland was en is nog steeds bij velen een deel van hun leven.

13 januari 2024 hebben we met veel oud leden, maar ook leden van nu, gevierd dat Jong Nederland in Slagharen 60 jaar bestaat. We hebben op deze avond veel dierbare herinneringen opgehaald.

Ook nu, 2024, worden er elke week activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Lijkt het je leuk om lid van deze fantastische vereniging te worden, of om leiding te worden, om eens langs om te kijken. Voor informatie kan je contact opnemen met het Kronkelhonk in Slagharen.