Expositie in Het Kronkelhonk

“Na 50 hele mooie jaren in Brabant toch in 2019 weer terug naar de roots. Het voelde als thuiskomen “. Aldus de in 1947 geboren Hanny Weekamp-Wenker die een groot deel van haar leven buiten Slagharen heeft doorgebracht.

Ze doorliep de Lagere School en vertrok daarna naar het verre Maastricht omdat het haar uitdrukkelijke wens was onderwijzeres te worden. Ze kon in de Limburgse hoofdstad aan de MULO(MAVO) en de Kweekschool , zoals de PA toen heette,studeren bij de nonnen van de zelfde orde als de zusters van De Eik. Al met al een opleiding van 7 jaar. Daarna heeft zij 4 jaar lesgegeven aan de Jozefschool in haar geboortedorp. Inmiddels getrouwd met Herman verhuisde het paar vanwege zijn werk naar Brabant.

Aanvankelijk in Halsteren waar haar 2 kinderen geboren zijn en daarna meer dan 40 jaar in het mooie Udenhout.

Ze kijkt nu vanuit hun appartement op de voormalige Jozefschool , inmiddels omgetoverd tot mooie appartementen, waar ze vroeger met veel plezier heeft lesgegeven.

“Ik heb veel hobby’s maar mijn grootste en fijnste is toch echt schilderen. Op school was het al een favoriet vak maar in 1991 ben ik er echt mee begonnen”.

Tot 2009 heeft zij meerdere cursussen gevolgd bij verschillende docenten o.a. aquarelleren, portrettekenen en gewoon tekenen. Haar be- en verwondering voor de natuur met zijn vele kleurschakeringen zijn een grote inspiratiebron en maken haar kunstwerken zo bijzonder. Ook op vakanties , vooral in het buitenland , geven veel aspecten van het leven ter plaatse haar interessante onderwerpen om te schilderen.

“De drang om er een schilderij van te maken is dan groot. Ik voel me vrij en gelukkig als ik aan het schilderen ben en vergeet dan alles om me heen !Ik probeer dan op mijn eigen wijze een weergave op het doek te brengen van hetgeen mij boeit en inspireert”, vertelt de enthousiaste Slagharense.

Meestal werkt ze met acrylverf maar soms ook met olieverf of pastelkrijt.

Trots poseert zij voor een van haar werken met haar boek. Een verzamelalbum van haar oeuvre dat zo verrassend veelzijdig is.

Multifunctioneel centrum Het Kronkelhonk in Slagharen is blij met haar expositie die de gangen en zalen opfleurt en wat extra cachet geeft.

U bent van harte uitgenodigd om haar werk te bekijken gedurende de openingstijden (zie website of Facebook). U zult er vast van genieten.