Back to the Instuif

Zaterdag 16 april vindt voor de tweede keer vanaf 21.00 uur “Back to the Instuif ”plaats in ’t Kronkelhonk.

De minimum leeftijd is 18 jaar en de avond is bedoeld voor de jeugd van nu en toen.

Wie liep er in de jaren 80 nu niet in het jongerengebouw ’t Kronkelhonk rond? Het oude gebouw was een thuishonk voor de jeugd van Slagharen en omstreken met de Jong Nederland activiteiten en de grote groep Instuif vrijwilligers die op de vrijdagavond en zondagmiddag  ’t Kronkelhonk openden en zich ontfermden over de discotheek en de bar. Vriendengroepen spraken hier na de werkweek weer af om het weekend in te luiden en zondags weer af te sluiten.

Drie jaar geleden werd de eerste “Back to the instuif” georganiseerd door een aantal oud-vrijwilligers van toen.

Henk Werink, Erik Mulder, Mirjam Koel, Mariët Hudepohl en Simone Sieljes benaderden een groot aantal oud-vrijwilligers van de instuif met de vraag of ze wilden helpen. En dit werd enthousiast ontvangen! ‘Weet je nog, hoeveel lol wij altijd met elkaar hadden in ’t Kronkelhonk.

En gezellig werd het weer! Een prachtige opkomst van mensen die elkaar al heel lang niet meer gezien of gesproken hadden. Vriendengroepen  grepen deze avond aan om eerst ergens bij elkaar te gaan eten of te gaan verzamelen en daarna een borrel te komen drinken tijdens “Back to the Instuif”.

Een enkeling was teleurgesteld omdat deze avond al bezet was. Door het succes en om anderen ook  weer de kans te geven  om weer zo’n ouderwets gezellige avond in ’t Kronkelhonk door te brengen, wordt er een tweede editie georganiseerd op zaterdag 16 april 2022. Ook de jeugd vanaf 18 jaar is van harte welkom want misschien kunnen jullie hier wel een vervolg op maken als jullie thuishonk.