Computerles in het Kronkelhonk

Begin maart startte de cursus Vitaal Online in het Kronkelhonk. 10  deelnemers kregen 8 weken lang computerles van een aantal enthousiaste studenten ICT van het Alfa College in Hardenberg.

De eerste les was het vooral kennismaken. De deelnemers bekeken samen met de studenten wat ze wilde leren en stelde een plan op. Door de persoonlijke aandacht kon iedere deelnemer op zijn eigen niveau starten. Zo begon een deel te oefenen met de basis van de laptop of tablet en het internet. Andere deelnemers waren al wat verder en vuurde gelijk specifieke vragen af. De studenten doken hier vol enthousiasme op, zochten lesmateriaal over bijvoorbeeld het programma Excel.

Gedurende de 8 lessen zijn veel vragen behandeld en problemen opgelost. Tussen het leren door was er natuurlijk ook ruimte om samen een bakkie te doen en te kletsen over het leven voor ‘’al die apparaten’’.

Uiteraard werd er van de laatste les een feestje gemaakt. Na nog een laatste uurtje samen oefenen kwam de bingo tevoorschijn, met echte prijzen natuurlijk. Daarmee kwam er een einde aan 8 mooie en leerzame weken!